Appatuur

Thinking Smart. Eindelijk alles onder controle

Realiseer besparingen van 10% of meer dankzij Smart Energy Management Services. Energiebewust ondernemen voor milieu en rentabilite it als onderdeel van uw bedrijfsstrategie. Controle over EGW, sturing van temperatuur, elektriciteit, verlichting, airconditioning,... Overal en al tijd.

Home Area Manager (HAM)

Unieke modulaire gateway
De Home Area Manager (HAM) wordt verbonden met de internet-modem en met de toestellen in huis. Deze gateway vormt het hart van de Smart Homes, het centrale punt waar de toestellen in een huis samenkomen en met elkaar communiceren. Uniek aan de HAM is dat hij modulair is opgebouwd en kan communiceren via WIFI, RF, ethernet of USB. De HAM is voor iedereen eenvoudig te bedienen dankzij bewegingssensoren en spraaktechnologie. We kunnen voor u ook specifieke interfaces ontwikkelen en op elk moment toegevoegen via één van de acht interne sloten. Van de HAM werden al meer dan 15000 exemplaren geproduceerd. Via onze web- en smartphone-applicatie kunnen Smart Home-gebruikers hun toestellen configureren en bedienen. Komen ze niet graag thuis in een donker en koud huis? Dan knippen ze toch gewoon het licht aan en zetten ze de verwarming aan voor ze van het werk naar huis vertrekken. Meten hoeveel energie zonnepanelen opbrengen op het moment dat de zon door de wolken breekt? Zo gepiept met de webapplicatie.

Smart Plug

De innovatieve Smart Plug maakt het mogelijk het energieverbruik van individuele apparaten meten en aan en uit te schakelen afstand (overal ter wereld waar men toegang heeft tot het internet). De stekker kan eenvoudig worden geïnstalleerd door de stekker in een bestaande aansluiting. De plug kan worden verschaft in verschillende typen, afhankelijk van de verschillende internationale standaarden aarding.

Slimme Thermostaten

Een slimme thermostaat om de verwarming op afstand aan te sturen
Net als de smart plugs is de slimme thermostaat verbonden aan het netwerk (via de HAM). Hierdoor kunnen Smart Home-gebruikers hun temperatuur registreren en beheren. Of hun verwarming vanop afstand aan- en uitzetten. Is het buiten iets kouder dan gedacht? Dan draaien ze de verwarming gewoonweg een graadje hoger tegen dat ze thuiskomen. Om te voorkomen dat hun kinderen of partner van hun huis een sauna maken terwijl ze niet thuis zijn, stellen ze gewoon een maximale temperatuur in die niet overschreden kan worden, ongeacht hoe vaak ze aan het knopje prutsen.

U kan verschillende soorten thermostaten connecteren aan het Smart Home platform. Onze eigen Thermostaat, de ICY, de Honeywell DT92, de Honeywell Evotouch of zelfs thermostaatkranen kunnen verbonden worden aan onze HAM. Ook andere merken kunnen worden ingezet mits het maken van de juiste software driver.

Web & Smartphone applicatie

Smart Homes via het internet beheren
Dankzij de Webapplicatie kunnen uw gebruikers hun Smart Home om het even waar en wanneer bedienen en bijsturen. Uw gebruikers kunnen via de applicatie hun Smart Home volledig naar hun eigen wensen instellen: hun smart plugs en thermostaat programmeren, een maximale temperatuur instellen, hun toestellen aan- en uitzetten, het verbruik van hun toestellen vergelijken, een besparingsplan uitwerken, hun kostenbesparing berekenen, het rendement van hun zonnepanelen opvolgen, enzovoort.

Smart Switches

Slimme schakelaars die de belichting vanop afstand aansturen
Een smart switch is een slimme schakelaar die verbonden is met de HAM. Hiermee kan de verlichting gemakkelijk vanop afstand aangestuurd worden. De slimme schakelaar bestaat zowel in fysieke vorm als op smartphone. Gebruikers kunnen ook lichtschema’s instellen waarmee het licht automatisch na een bepaald tijdstip uitdooft. Een slimme schakelaar kan verder gebruikt worden om de status van de woning door te geven aan de energiepartner (nachtmode, ecomode, automode, do not touch mode, ...). Hierdoor kan de leverancier de juiste dienstverlening en tarieven aanbieden. Deze oplossing zit momenteel in ontwerpfase. Indien u hiervoor belangstelling heeft, geef ons dan gerust een seintje.